Hozzávalók:
Gnocchi:
Továbbá:
Elkészítése:
A burgonyát egészben, héjában főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, majd húzzuk e a héját és reszeljük finomra.
A reszelt burgonyából, a lisztből, a durumdarából, a tojásból, ízlés szerint fűszerezve gyúrjunk könnyen kezelhető, rugalmas tésztát. A tésztából nyújtsunk hengereket és késsel vágjunk 1 cm es darabokat. A darabokat nyomkodjuk meg egy villával.
Bő, forró, sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le.
A kész gnocchikat a felolvasztott, felforrósított vajon pirítsuk meg (minden oldalát). Akkor jó, ha szép piros minden oldala.
A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a füstölt paprikát, mustárt és a többi fűszert, majd adjuk hozzá a húst és dinszteljük fehéredésig. Hagyjuk, hogy a hús a saját levében párolódjon puhára.
Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a levest vagy vizet, felforraljuk és ha kell, akkor utánízesítjük.
Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a bacont és a felezett paradicsomokat, majd a gnocchit is beleforgatjuk. Ekkor felöntjük a tejszínnel és rászórjuk a sajt 3/4-ét, majd az egészet jól beforraljuk.
Arra figyeljük, hogy a sajt teljesen olvadjon el és kevés mártás maradjon a ragun!
A kész ragot több kisebb tálba vagy egy nagyobb tepsib, jénaiba tesszük, rászórjuk a maradék sajtot és 180 fokon kb 20-30 perc alatt összesütjük.
A rétegek közé is érdemes reszelt sajtot szórni. Ha jól le van pirítva a gnocchi, akkor nem ázik át a ragútól és ropogós lesz a külseje, belül pedig omlós marad. Ha házilag készítem a gnocchi akkor a tésztájába is szoktam belekeverni a sült baconből.