Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott burgonya recept

Rakott burgonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg (egyforma méretű) burgonya
    • 0,5 kg füstölt,- vagy lángolt kolbász
    • 8-10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 270 g tejföl
    • ételízesítő
    • őrölt bors
    • 1 tk margarin, vagy étolaj

    Díszítéshez:

    • 15 dkg császárszalonna
    • 2 színes tv paprika

    Elkészítése:

    A burgonyát megmossuk, és sós vízben a tojásokkal együtt (vagy másik edényben) megfőzzük. Hideg vízben hirtelen lehűtjük, meghámozzuk, és külön-külön tálba téve felszeleteljük mindet.

    A kolbászt lebőrözzük, és felkarikázzuk.

    A főtt burgonyát három, a tojást és a kolbászt kettő részre osztjuk.

    A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a margarinnal vagy az olajjal, és az alját kirakjuk 1 rész főtt burgonya szeletekkel, 1 rész kolbásszal, és az 1 rész főtt tojás szeletekkel.

    Megismételjük a sorrendet, és a tetejét burgonyával zárjuk.

    A tejfölt kikeverjük 2 evőkanál vízzel (attól függ, mennyire sűrű), az ételízesítővel és a borssal, majd rákenjük a krumplira.

    A díszítéshez a császárszalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágjuk, és ízlés szerint elhelyezzük a tejföl tetején.

    Előmelegített sütőbe téve 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

    Céklasalátával, vagy bármilyen savanyúsággal és friss kenyérrel nagyon finom és kiadós étel.

    A rakott burgonya kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 152 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 10 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá