Rakott burgonya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg (egyforma méretű) burgonya
  • 0,5 kg füstölt,- vagy lángolt kolbász
  • 8-10 tojás
  • 270 g tejföl
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • 1 tk margarin, vagy étolaj

Díszítéshez:

  • 15 dkg császárszalonna
  • 2 színes tv paprika

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, és sós vízben a tojásokkal együtt (vagy másik edényben) megfőzzük. Hideg vízben hirtelen lehűtjük, meghámozzuk, és külön-külön tálba téve felszeleteljük mindet.

A kolbászt lebőrözzük, és felkarikázzuk.

A főtt burgonyát három, a tojást és a kolbászt kettő részre osztjuk.

A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük a margarinnal vagy az olajjal, és az alját kirakjuk 1 rész főtt burgonya szeletekkel, 1 rész kolbásszal, és az 1 rész főtt tojás szeletekkel.

Megismételjük a sorrendet, és a tetejét burgonyával zárjuk.

A tejfölt kikeverjük 2 evőkanál vízzel (attól függ, mennyire sűrű), az ételízesítővel és a borssal, majd rákenjük a krumplira.

A díszítéshez a császárszalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágjuk, és ízlés szerint elhelyezzük a tejföl tetején.

Előmelegített sütőbe téve 180 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Céklasalátával, vagy bármilyen savanyúsággal és friss kenyérrel nagyon finom és kiadós étel.