Rakott karfiol kicsit másképp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 g (csiperke) gomba
- 600 g karfiol
- 2 ek olaj
- 500 g darált hús
- 1 ek Sűrített paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek finomliszt
- 400 ml erőleves alaplé
- 1 ek vaj
- 250 ml tej
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük.
A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, karfiolt, sűrített paradicsomot is hozzáadjuk és tovább pirítjuk. 5 perc múlva sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük az alaplével. 15 percig lefedve főzzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).
Közben a vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel és addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.
A frissen összevágott petrezselymet belekeverjük a darált húsos egyvelegbe és belesimítjuk egy tepsibe vagy hőálló tálba. Mehet rá a besamel mártás, reszelt sajt a tetejére és betoljuk a sütőbe.
Kb 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »