Rakott karfiol kicsit másképp recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 150 g (csiperke) gomba
- 600 g karfiol
- 2 ek olaj
- 500 g darált hús
- 1 ek Sűrített paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek finomliszt
- 400 ml erőleves alaplé
- 1 ek vaj
- 250 ml tej
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük.
A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, karfiolt, sűrített paradicsomot is hozzáadjuk és tovább pirítjuk. 5 perc múlva sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük az alaplével. 15 percig lefedve főzzük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).
Közben a vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel és addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.
A frissen összevágott petrezselymet belekeverjük a darált húsos egyvelegbe és belesimítjuk egy tepsibe vagy hőálló tálba. Mehet rá a besamel mártás, reszelt sajt a tetejére és betoljuk a sütőbe.
Kb 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »