Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol kicsit másképp recept

Rakott karfiol kicsit másképp
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 150 g (csiperke) gomba
    • 600 g karfiol
    • 2 ek olaj
    • 500 g darált hús
    • 1 ek Sűrített paradicsom
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 ek finomliszt
    • 400 ml erőleves alaplé
    • 1 ek vaj
    • 250 ml tej
    • petrezselyemzöld
    • reszelt sajt a tetejére

    Elkészítése:

    A vöröshagymát, fokhagymát, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk.

    A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük.

    A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, karfiolt, sűrített paradicsomot is hozzáadjuk és tovább pirítjuk. 5 perc múlva sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük az alaplével. 15 percig lefedve főzzük.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).

    Közben a vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel és addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.

    A frissen összevágott petrezselymet belekeverjük a darált húsos egyvelegbe és belesimítjuk egy tepsibe vagy hőálló tálba. Mehet rá a besamel mártás, reszelt sajt a tetejére és betoljuk a sütőbe.

    Kb 30 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá