Rakott karfiol kicsit másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 150 g (csiperke) gomba
  • 600 g karfiol
  • 2 ek olaj
  • 500 g darált hús
  • 1 ek Sűrített paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek finomliszt
  • 400 ml erőleves alaplé
  • 1 ek vaj
  • 250 ml tej
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt a tetejére

Elkészítése:

A vöröshagymát, fokhagymát, gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk.

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük.

A húst forró olajon fehéredésig pirítjuk, majd a vöröshagymát, fokhagymát, gombát, karfiolt, sűrített paradicsomot is hozzáadjuk és tovább pirítjuk. 5 perc múlva sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük az alaplével. 15 percig lefedve főzzük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).

Közben a vajon megpirítjuk a lisztet, felöntjük tejjel és addig kavarjuk, amíg be nem sűrűsödik.

A frissen összevágott petrezselymet belekeverjük a darált húsos egyvelegbe és belesimítjuk egy tepsibe vagy hőálló tálba. Mehet rá a besamel mártás, reszelt sajt a tetejére és betoljuk a sütőbe.

Kb 30 perc alatt készre sütjük.