Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg (sertés) darálthús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • kb 2 dl rizs
    • 1 nagy fej karfiol
    • 10 dkg (mozzarella) sajt
    • petrezselyemzöld
    • só, bors
    • 450 g tejföl

    Elkészítése:

    A karfiolt szedjük kisebb darabokra, sós vízben főzzük meg.

    Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst, szaftos pörköltet készítünk, ízlés szerinti fűszerezéssel.

    Ha kész, keverjünk bele 2 ek tejfölt.

    A rizst főzzük meg és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen.

    Egy sütésálló edény aljára sorakoztatjuk a megfőtt karfiolt, arra a rizs felét, megkenjük tejföllel, majd ráöntjük az összes húst, aztán újra karfiol és zárásként rizs.

    A tetejére ismét tejföl kerül, reszeljük rá a mozzarellát és 190-200 fokon addig süssük, amíg a sajt megpirul.

    Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával kínáljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá