Rakott karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg (sertés) darálthús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- kb 2 dl rizs
- 1 nagy fej karfiol
- 10 dkg (mozzarella) sajt
- petrezselyemzöld
- só, bors
- 450 g tejföl
Elkészítése:
A karfiolt szedjük kisebb darabokra, sós vízben főzzük meg.
Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst, szaftos pörköltet készítünk, ízlés szerinti fűszerezéssel.
Ha kész, keverjünk bele 2 ek tejfölt.
A rizst főzzük meg és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen.
Egy sütésálló edény aljára sorakoztatjuk a megfőtt karfiolt, arra a rizs felét, megkenjük tejföllel, majd ráöntjük az összes húst, aztán újra karfiol és zárásként rizs.
A tetejére ismét tejföl kerül, reszeljük rá a mozzarellát és 190-200 fokon addig süssük, amíg a sajt megpirul.
Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »