Rakott karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 25 dkg (sertés) darálthús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • kb 2 dl rizs
  • 1 nagy fej karfiol
  • 10 dkg (mozzarella) sajt
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 450 g tejföl

Elkészítése:

A karfiolt szedjük kisebb darabokra, sós vízben főzzük meg.

Az apróra vágott hagymát olajon megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával, hozzáadjuk a húst, szaftos pörköltet készítünk, ízlés szerinti fűszerezéssel.

Ha kész, keverjünk bele 2 ek tejfölt.

A rizst főzzük meg és adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kissé krémes állaga legyen.

Egy sütésálló edény aljára sorakoztatjuk a megfőtt karfiolt, arra a rizs felét, megkenjük tejföllel, majd ráöntjük az összes húst, aztán újra karfiol és zárásként rizs.

A tetejére ismét tejföl kerül, reszeljük rá a mozzarellát és 190-200 fokon addig süssük, amíg a sajt megpirul.

Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss zöldségekkel, paradicsommal, uborkával kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!