Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz Vecsési káposzta
    • 30 dkg főzött rizs
    • 50 dkg sertéscomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • piros paprika
    • csöves piros paprika
    • majoránna
    • delikát
    • 450 g tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj

    Elkészítés:
    A sertéshúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk,megszórjuk 1 tk. piros paprikával,majd teszünk rá 2 dl vizet.
    rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk,egy kicsi majoránna is mehet rá,teszünk hozzá csöves piros paprikát,majd fedő alatt készre sütjük. A közben elpárolgott vizet pótoljuk,hogy le ne égjen. A káposztát a dobozból leszűrjük. Ha savanyúnak találjuk,akkor egy kis vízzel átöblítjük,majd kevés olajon ízlés szerint fűszerezve készre sütjük. A tejfölt a tojással összekeverjük,egy kis ételízesítővel fűszerezzük. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk és rétegezzük az anyagokat. Káposzta-rizs-pörkölt-tojásos tejföl. Addig rétegezzük,míg el nem fogy. A tetejére rizs kerüljön. Majd a maradék tejföllel lekenjük és forró sütőben addig sütjük,míg a teteje aranysárga lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá