Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott gulyás füstölt szalonnával recept

Rakott gulyás füstölt szalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhahús
    • 1 kg burgonya
    • 1-2 szelet füstölt szalonna kockázva
    • 2 ek pirospaprika
    • 3 ek paradicsompüré
    • 1 gulyás kocka

    Elkészítése:

    A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük.

    A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölt szalonna kockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.

    A tetejére pirospaprikát hintünk és paradicsompürét kenünk, rámorzsoljuk a gulyás kockát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

    Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt és kissé lesütjük.

    Tálaláskor friss tejfölt adhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá