Hozzávalók:
Elkészítése:
A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölt szalonna kockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.
A tetejére pirospaprikát hintünk és paradicsompürét kenünk, rámorzsoljuk a gulyás kockát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt és kissé lesütjük.
Tálaláskor friss tejfölt adhatunk hozzá.