Rakott gulyás füstölt szalonnával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rakott gulyás füstölt szalonnával

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús
  • 1 kg burgonya
  • 1-2 szelet füstölt szalonna kockázva
  • 2 ek pirospaprika
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 gulyás kocka

Elkészítése:

A marhahúst megmosunk, felkockázzuk és egy részét kizsírozott tűzálló tálba tesszük.

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk és a húsra egy sor burgonyát rakunk. Ezután füstölt szalonna kockákkal szórjuk meg a burgonyasort, majd ismét egy sor hús következik és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók tartanak.

A tetejére pirospaprikát hintünk és paradicsompürét kenünk, rámorzsoljuk a gulyás kockát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.

Ezután a tűzálló tálat befedve a sütőbe rakjuk. Addig hagyjuk lefedve, amíg a hús megpuhul (180 fokon), majd leemeljük róla a fedőt és kissé lesütjük.

Tálaláskor friss tejfölt adhatunk hozzá.