Rakott brokkoli recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej brokkoli
- 50 dkg darálthús
- olaj
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg rizs megpárolva
- 1 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl tejföl
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés szerecsendió
- 10 dkg sajt reszelve
- vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
Elkészítése:
A brokkolit rózsárira szedjük és előfőzzük, majd leszűrjük.
Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk. Megszórunk zsemlemorzsával, majd belerakjuk a brokkolit.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és az apróra vágott hagymát lepirítjuk rajta. Pirospaprikával megszórjuk, majd a darált húst beleforgatva jól összekeverjük. Mintha pörköltet készítenénk. A fokhagymát zúzzuk össze és így adjuk hozzá, majd sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk 15 percig és ha szükséges öntsünk rá kevés vizet.
A párolt rizst halmozzuk a brokkolira, majd a pörköltet is terítsük el rajta.
A tejölbe keverjük a tojásokat, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Öntsük rá a brokkolira, hogy mindenhol befedje. Reszelt sajttal szórjuk meg és kevés morzsát a tetejére is szórjunk.
Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 25 perc alatt süssük meg.