Rakott brokkoli recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej brokkoli
- 50 dkg darálthús
- olaj
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg rizs megpárolva
- 1 tk pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl tejföl
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés szerecsendió
- 10 dkg sajt reszelve
- vaj és zsemlemorzsa a tepsihez
Elkészítése:
A brokkolit rózsárira szedjük és előfőzzük, majd leszűrjük.
Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk. Megszórunk zsemlemorzsával, majd belerakjuk a brokkolit.
Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és az apróra vágott hagymát lepirítjuk rajta. Pirospaprikával megszórjuk, majd a darált húst beleforgatva jól összekeverjük. Mintha pörköltet készítenénk. A fokhagymát zúzzuk össze és így adjuk hozzá, majd sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk 15 percig és ha szükséges öntsünk rá kevés vizet.
A párolt rizst halmozzuk a brokkolira, majd a pörköltet is terítsük el rajta.
A tejölbe keverjük a tojásokat, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Öntsük rá a brokkolira, hogy mindenhol befedje. Reszelt sajttal szórjuk meg és kevés morzsát a tetejére is szórjunk.
Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 25 perc alatt süssük meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »