Pulykás tortilla recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hús:
- 50 dkg pulykamell
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg finomliszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- étolaj a sütéshez
- natúr fűszersó
Öntet:
- 2 kis dobozos natúr joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 csapott mokkáskanál szárított metélőhagyma
- csipet fokhagyma granulátum
Egyéb hozzávalók:
- 1 doboz mexikói konzerv
- 1 kígyóuborka
- 3 paradicsom
- 1 csomag saláta keverék
Tortilla lap:
- 30 dkg finomliszt
- 2 evőkanál étolaj
- fél csomag sütőpor
- 2 dl langyos víz
- 1 nagyobb csipet só
Elkészítése:
A lisztet, étolajat, sót, sütőport a víz folyamatos hozzáadása mellett összegyúrjuk. A lényeg, hogy ne legyen ragadós a tészta.
A tésztát kisebb cipókra osztjuk. A cipók mérete a sütéshez használt serpenyő méretétől függ. Kisebb serpenyő (kb 20 cm) esetén 10 db, nagyobb (kb 25 cm) estén 6 db cipót formázunk.
A teflon bevonatos serpenyőt felhevítjük zsiradék nélkül. Egy cipót lisztezett deszkán kör alakúra nyújtunk. Ha nem lesz szép kerek akkor késsel igazíthatunk rajta. A lapot a forró serpenyőbe tesszük.
Addig sütjük ameddig kezd hólyagosodni, azután gyors mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A pulykamellet azonos méretű csíkokra vágunk, natúr fűszersóval megszórjuk, majd bepanírozzuk. A tojásokat kevés sóval felverjük.
A pulykamell csíkokat először lisztbe, utána tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban szép barnára sütjük. Mikor kész papírtörlőre tesszük a húsokat.
A két evőkanál majonézt, a joghurtot, fokhagyma granulátumot és a metélőhagymát összekeverjük.
Az uborkát meghámozzuk majd felszeleteljük. A paradicsomot felszeleteljük. Ezután betöltjük a tortilla lapokat.
A lapot megkenjük a joghurtos mártással, teszünk rá a mexikói konzervből, majd néhány szelet paradicsom és uborka. Erre a rántott pulykamell csíkokat tesszük. A tortilla lap két oldalát középre behajtjuk és fogpiszkálóval összefogatjuk középen. Tálaláskor friss salátát kínálunk mellé, lecsorgatjuk kevés joghurtos mártással.
Tipp:
Aki szereti a csípős szószt is, azt is tehet a tortilla belsejébe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »