Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykás tortilla recept

Pulykás tortilla
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hús:

    • 50 dkg pulykamell
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • étolaj a sütéshez
    • natúr fűszersó

    Öntet:

    • 2 kis dobozos natúr joghurt
    • 2 evőkanál majonéz
    • 1 csapott mokkáskanál szárított metélőhagyma
    • csipet fokhagyma granulátum

    Egyéb hozzávalók:

    • 1 doboz mexikói konzerv
    • 1 kígyóuborka
    • 3 paradicsom
    • 1 csomag saláta keverék

    Tortilla lap:

    • 30 dkg finomliszt
    • 2 evőkanál étolaj
    • fél csomag sütőpor
    • 2 dl langyos víz
    • 1 nagyobb csipet só

    Elkészítése:

    A lisztet, étolajat, sót, sütőport a víz folyamatos hozzáadása mellett összegyúrjuk. A lényeg, hogy ne legyen ragadós a tészta.

    A tésztát kisebb cipókra osztjuk. A cipók mérete a sütéshez használt serpenyő méretétől függ. Kisebb serpenyő (kb 20 cm) esetén 10 db, nagyobb (kb 25 cm) estén 6 db cipót formázunk.

    A teflon bevonatos serpenyőt felhevítjük zsiradék nélkül. Egy cipót lisztezett deszkán kör alakúra nyújtunk. Ha nem lesz szép kerek akkor késsel igazíthatunk rajta. A lapot a forró serpenyőbe tesszük.

    Addig sütjük ameddig kezd hólyagosodni, azután gyors mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

    A pulykamellet azonos méretű csíkokra vágunk, natúr fűszersóval megszórjuk, majd bepanírozzuk. A tojásokat kevés sóval felverjük.

    A pulykamell csíkokat először lisztbe, utána tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban szép barnára sütjük. Mikor kész papírtörlőre tesszük a húsokat.

    A két evőkanál majonézt, a joghurtot, fokhagyma granulátumot és a metélőhagymát összekeverjük.

    Az uborkát meghámozzuk majd felszeleteljük. A paradicsomot felszeleteljük. Ezután betöltjük a tortilla lapokat.

    A lapot megkenjük a joghurtos mártással, teszünk rá a mexikói konzervből, majd néhány szelet paradicsom és uborka. Erre a rántott pulykamell csíkokat tesszük. A tortilla lap két oldalát középre behajtjuk és fogpiszkálóval összefogatjuk középen. Tálaláskor friss salátát kínálunk mellé, lecsorgatjuk kevés joghurtos mártással.

    Tipp:

    Aki szereti a csípős szószt is, azt is tehet a tortilla belsejébe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá