Hozzávalók:
Hús:
Öntet:
Egyéb hozzávalók:
Tortilla lap:
Elkészítése:
A lisztet, étolajat, sót, sütőport a víz folyamatos hozzáadása mellett összegyúrjuk. A lényeg, hogy ne legyen ragadós a tészta.
A tésztát kisebb cipókra osztjuk. A cipók mérete a sütéshez használt serpenyő méretétől függ. Kisebb serpenyő (kb 20 cm) esetén 10 db, nagyobb (kb 25 cm) estén 6 db cipót formázunk.
A teflon bevonatos serpenyőt felhevítjük zsiradék nélkül. Egy cipót lisztezett deszkán kör alakúra nyújtunk. Ha nem lesz szép kerek akkor késsel igazíthatunk rajta. A lapot a forró serpenyőbe tesszük.
Addig sütjük ameddig kezd hólyagosodni, azután gyors mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A pulykamellet azonos méretű csíkokra vágunk, natúr fűszersóval megszórjuk, majd bepanírozzuk. A tojásokat kevés sóval felverjük.
A pulykamell csíkokat először lisztbe, utána tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban szép barnára sütjük. Mikor kész papírtörlőre tesszük a húsokat.
A két evőkanál majonézt, a joghurtot, fokhagyma granulátumot és a metélőhagymát összekeverjük.
Az uborkát meghámozzuk majd felszeleteljük. A paradicsomot felszeleteljük. Ezután betöltjük a tortilla lapokat.
A lapot megkenjük a joghurtos mártással, teszünk rá a mexikói konzervből, majd néhány szelet paradicsom és uborka. Erre a rántott pulykamell csíkokat tesszük. A tortilla lap két oldalát középre behajtjuk és fogpiszkálóval összefogatjuk középen. Tálaláskor friss salátát kínálunk mellé, lecsorgatjuk kevés joghurtos mártással.
Aki szereti a csípős szószt is, azt is tehet a tortilla belsejébe.