Pulykás tortilla

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pulykás tortilla

Hozzávalók:
Hús:

  • 50 dkg pulykamell
  • 2 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • étolaj a sütéshez
  • natúr fűszersó

Öntet:

  • 2 kis dobozos natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 csapott mokkáskanál szárított metélőhagyma
  • csipet fokhagyma granulátum

Egyéb hozzávalók:

  • 1 doboz mexikói konzerv
  • 1 kígyóuborka
  • 3 paradicsom
  • 1 csomag saláta keverék

Tortilla lap:

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • fél csomag sütőpor
  • 2 dl langyos víz
  • 1 nagyobb csipet só

Elkészítése:

A lisztet, étolajat, sót, sütőport a víz folyamatos hozzáadása mellett összegyúrjuk. A lényeg, hogy ne legyen ragadós a tészta.

A tésztát kisebb cipókra osztjuk. A cipók mérete a sütéshez használt serpenyő méretétől függ. Kisebb serpenyő (kb 20 cm) esetén 10 db, nagyobb (kb 25 cm) estén 6 db cipót formázunk.

A teflon bevonatos serpenyőt felhevítjük zsiradék nélkül. Egy cipót lisztezett deszkán kör alakúra nyújtunk. Ha nem lesz szép kerek akkor késsel igazíthatunk rajta. A lapot a forró serpenyőbe tesszük.

Addig sütjük ameddig kezd hólyagosodni, azután gyors mozdulattal megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

A pulykamellet azonos méretű csíkokra vágunk, natúr fűszersóval megszórjuk, majd bepanírozzuk. A tojásokat kevés sóval felverjük.

A pulykamell csíkokat először lisztbe, utána tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban szép barnára sütjük. Mikor kész papírtörlőre tesszük a húsokat.

A két evőkanál majonézt, a joghurtot, fokhagyma granulátumot és a metélőhagymát összekeverjük.

Az uborkát meghámozzuk majd felszeleteljük. A paradicsomot felszeleteljük. Ezután betöltjük a tortilla lapokat.

A lapot megkenjük a joghurtos mártással, teszünk rá a mexikói konzervből, majd néhány szelet paradicsom és uborka. Erre a rántott pulykamell csíkokat tesszük. A tortilla lap két oldalát középre behajtjuk és fogpiszkálóval összefogatjuk középen. Tálaláskor friss salátát kínálunk mellé, lecsorgatjuk kevés joghurtos mártással.

Tipp:

Aki szereti a csípős szószt is, azt is tehet a tortilla belsejébe.