Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörkölt cseh burgonyagombóccal recept

Pörkölt cseh burgonyagombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pörkölthöz:

    • 50 dkg sertés lapocka apróra kockázva
    • 5 dkg zsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • só, őrölt bors, őrölt kömény, gulyáskrém ízlés szerint

    Körethez:

    • 70 dkg burgonya
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg étkezési búzadara
    • 4 dkg vaj
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.

    A zsiradékot felmelegítjük és megdinszetljük rajta a hagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a préselt fokhagymát és pirospaprikát, majd jól összekeverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.

    Ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve puhára főzzük.

    A körethez a burgonyát megmámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.

    Leszűrjük, majd jól összetörjük és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, vajat, lisztet, tejet, búzadarát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összegyúrjuk.

    Közben egy nagy edényben vizet forralunk és hozzáadunk egy nagy csiept sót. A tésztából diónyi darabokat tépünk le, gömbölyűre formázzuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére, innentől még kb 5 percig főzzük.

    A gombócokat leszűrjük és aprított petrezselyemmel és a kész pörkölttel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá