Hozzávalók:
Pörkölthöz:
Körethez:
Elkészítése:
A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk.
A zsiradékot felmelegítjük és megdinszetljük rajta a hagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a préselt fokhagymát és pirospaprikát, majd jól összekeverjük. Ezután visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a húst és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
Ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve puhára főzzük.
A körethez a burgonyát megmámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, majd jól összetörjük és kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, vajat, lisztet, tejet, búzadarát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összegyúrjuk.
Közben egy nagy edényben vizet forralunk és hozzáadunk egy nagy csiept sót. A tésztából diónyi darabokat tépünk le, gömbölyűre formázzuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére, innentől még kb 5 percig főzzük.
A gombócokat leszűrjük és aprított petrezselyemmel és a kész pörkölttel tálaljuk.