Petrezselymes-grillfűszeres csirkemáj újburgonyával recept

Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint grillfűszer
- ízlés szerint bors
- 6-8 szem újburgonya
- 2 ek zsír
- ízlés szerint friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk. Az újkrumpliban az a jó, hogy nem kell “vacakolni” vele, épp hogy csak megmossuk, tetszés szerinti nagyságú kockákra vágjuk és mehet is a tepsibe, amit előtte zsírral kikentünk. A burgonyát megsózzuk és kb 20 percre az előmelegített sütőbe toljuk.
Ezalatt a májjal foglalkozunk. Jól megmossuk, megszárítjuk, majd grillfűszerrel megszórjuk és belemasszírozzuk az ízeket. Addig áll, amíg a krumpli félig megsül, majd belehelyezzük a tepsibe és visszatoljuk a sütőbe 10 percre. Addig petrezselymet aprítunk.
Ha már úgy látjuk hogy a máj átsült (nem kell sok idő hozzá) megszórjuk a petrezselyemmel és sóval, egy fakanállal jól átforgatjuk a krumplival és visszatoljuk még 5-6 percre.
Aztán már csak tálalni kell. Mivel szeretem a friss petrezselyem ízét, ezért még egyszer megszórom és így fogyasztom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »