Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Párizsiból fasírt recept

Párizsiból fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg párizsi
    • 2 db zsemle
    • 15 dkg rizs
    • 1 evőkanál napraforgóolaj
    • 1/2 fej lila hagyma
    • 1 db gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • fekete bors ízlés szerint
    • 20 dkg zsemlemorzsa forgatáshoz
    • 0,5 l napraforgóolaj sütéshez

    Elkészítése:

    A rizst megmosom, alaposan lecsepegtetem a víztől. Evőkanál olajon, üvegesre dinsztelem.

    Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Plusz 1 cm el, a rizs felett.

    Amíg a rizs, lassú tűzön puhul, elkészítem a fasírtba valókat. A párizsit apró kockákra vágom, könnyebb lesz pépesre keverni.

    Apróra vágom a hagymát.

    A fokhagymát is össze aprítom.

    Befűszerezem. Bors, só, fűszerpaprika, fokhagyma, lila hagyma, 2 tojás, plusz az áztatott, kifacsart kenyeret. /Szikkadt kenyér jó, vagy zsemle. /

    Hozzáadom a rizst a húspépemhez. Összekeverem.

    Kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsában megforgatva.

    Forró olajban kisütöm a kis pogácsákat. Megforgatom mind két oldalát. (4-3 perc)

    A legtöbb köret illik hozzá. Főzelékek, főtt petrezselymes burgonya, sült krumpli, püré, saláták… stb.

    Tipp:

    Ha szereted, csípős paprikát tehetsz bele. Gyerekeknél vigyázz vele!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá