Párizsiból fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg párizsi
  • 2 db zsemle
  • 15 dkg rizs
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 1 db gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • 20 dkg zsemlemorzsa forgatáshoz
  • 0,5 l napraforgóolaj sütéshez

Elkészítése:

A rizst megmosom, alaposan lecsepegtetem a víztől. Evőkanál olajon, üvegesre dinsztelem.

Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Plusz 1 cm el, a rizs felett.

Amíg a rizs, lassú tűzön puhul, elkészítem a fasírtba valókat. A párizsit apró kockákra vágom, könnyebb lesz pépesre keverni.

Apróra vágom a hagymát.

A fokhagymát is össze aprítom.

Befűszerezem. Bors, só, fűszerpaprika, fokhagyma, lila hagyma, 2 tojás, plusz az áztatott, kifacsart kenyeret. /Szikkadt kenyér jó, vagy zsemle. /

Hozzáadom a rizst a húspépemhez. Összekeverem.

Kis pogácsákat formázok, zsemlemorzsában megforgatva.

Forró olajban kisütöm a kis pogácsákat. Megforgatom mind két oldalát. (4-3 perc)

A legtöbb köret illik hozzá. Főzelékek, főtt petrezselymes burgonya, sült krumpli, püré, saláták… stb.

Tipp:

Ha szereted, csípős paprikát tehetsz bele. Gyerekeknél vigyázz vele!