Nyárias rizseshús recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 bögre basmati rizs
- 30 dkg csirkemell
- 2 vastagabb szál újhagyma (nekem most 5 pici szál volt itthon)
- 1 szál sárgarépa
- fél kaliforniai paprika, piros húsú
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- 5 dl forró víz
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 2 ek olívaolaj
- 2 csapott mk só
- 2 csipet bors
Elkészítése:
Az olívaolajat felmelegítem.
A csirkemellet megmosom, papírtörlőn leitatom róla a vizet, majd kockákra vágom. A zöldségeket meghámozom, megmosom, felaprítom.
Az olajon a húst fehéredésig pirítom. Hozzáadom a zöldségeket, az áttört fokhagymát, végül a rizst. Alaposan elkeverem, sózom, borsozom.
Az 5 dl forró vízben feloldom a húsleveskockát és az ételhez adom. Mikor már kezd forrni, megkóstolom, ha szükséges, pluszban fűszerezem.
Addig főzöm közepes lángon, fedő nélkül, míg szinte az összes folyadék elfő róla. Ekkor a lángot elzárom alatta, ráteszek egy fedőt és még 10 percig hagyom, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.
Csemege uborkával tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »