Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyári zöldségfasírozott recept

Nyári zöldségfasírozott
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g gomba
    • 1 közepes cukkíni
    • 3 szál újhagyma
    • 100 g zabpehely
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 800 g újkrumpli
    • 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kenéséhez)

    Öntet:

    • 150 ml tejszín
    • 1 ek ketchup
    • 2 ek majonéz
    • 200 ml tejföl
    • 150 g sajt

    Elkészítése:

    A cukkínit meghámozzuk, legyaluljuk és kb 10 percet állni hagyjuk.

    A levétől kinyomkodott cukkínihez adjuk a felaprított gombát, az újhagymát a zöldjével együtt, a zabpelyhet és a többi hozzávalót.

    Kicsi golyókat formázunk a masszából, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük a megpucolt, kisebb újburgonyával együtt. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb 40 percig.

    Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük a sajt kivételével. Leöntjük vele a burgonyás golyókat, visszatesszük sülni kb 10 percre, majd megszórjuk reszelt sajttal és további 10 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá