Nyári zöldségfasírozott

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 300 g gomba
  • 1 közepes cukkíni
  • 3 szál újhagyma
  • 100 g zabpehely
  • 1 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 800 g újkrumpli
  • 1 ek napraforgó olaj (a tepsi kenéséhez)

Öntet:

  • 150 ml tejszín
  • 1 ek ketchup
  • 2 ek majonéz
  • 200 ml tejföl
  • 150 g sajt

Elkészítése:

A cukkínit meghámozzuk, legyaluljuk és kb 10 percet állni hagyjuk.

A levétől kinyomkodott cukkínihez adjuk a felaprított gombát, az újhagymát a zöldjével együtt, a zabpelyhet és a többi hozzávalót.

Kicsi golyókat formázunk a masszából, majd olajjal kikent tepsibe helyezzük a megpucolt, kisebb újburgonyával együtt. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb 40 percig.

Az öntethez a hozzávalókat kikeverjük a sajt kivételével. Leöntjük vele a burgonyás golyókat, visszatesszük sülni kb 10 percre, majd megszórjuk reszelt sajttal és további 10 percig sütjük.