Mexikói egytál recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 80 dkg vörösbab (konzerv)
 - 1 doboz kukorica (konzerv)
 - 20 dkg kolbász karikára vágva
 - 1 nagy fej vöröshagyma
 - 2 paprika (piros)
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 2 dl sűrű paradicsomlé
 - 2 dl húsleves vagy zöldségleves
 - só, bors, chili
 - 2 babérlevél
 
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a kolbászt, együtt pároltam, majd beletettem a kukoricát és az apróra vágott paprikát. 10 percig lefedve pároltam, amíg a paprika puhulni nem kezdett.
Ekkor adtam hozzá a vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet.
Újabb 10 percet főztem, majd ráöntöttem a húslevest. Levesesebb ételt kaptam, de nem fedtem le, hagytam elpárologni egy kissé a folyadékot, de vigyáztam, hogy ne főjön túl. A bab épen kell maradjon, ne hasadozzon ki!
Mi friss kenyérrel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											








