Mexikói egytál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg vörösbab (konzerv)
- 1 doboz kukorica (konzerv)
- 20 dkg kolbász karikára vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paprika (piros)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 2 dl húsleves vagy zöldségleves
- só, bors, chili
- 2 babérlevél
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a kolbászt, együtt pároltam, majd beletettem a kukoricát és az apróra vágott paprikát. 10 percig lefedve pároltam, amíg a paprika puhulni nem kezdett.
Ekkor adtam hozzá a vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet.
Újabb 10 percet főztem, majd ráöntöttem a húslevest. Levesesebb ételt kaptam, de nem fedtem le, hagytam elpárologni egy kissé a folyadékot, de vigyáztam, hogy ne főjön túl. A bab épen kell maradjon, ne hasadozzon ki!
Mi friss kenyérrel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »