Mexikói egytál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg vörösbab (konzerv)
- 1 doboz kukorica (konzerv)
- 20 dkg kolbász karikára vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paprika (piros)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 2 dl húsleves vagy zöldségleves
- só, bors, chili
- 2 babérlevél
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a kolbászt, együtt pároltam, majd beletettem a kukoricát és az apróra vágott paprikát. 10 percig lefedve pároltam, amíg a paprika puhulni nem kezdett.
Ekkor adtam hozzá a vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet.
Újabb 10 percet főztem, majd ráöntöttem a húslevest. Levesesebb ételt kaptam, de nem fedtem le, hagytam elpárologni egy kissé a folyadékot, de vigyáztam, hogy ne főjön túl. A bab épen kell maradjon, ne hasadozzon ki!
Mi friss kenyérrel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »