Mexikói egytál recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg vörösbab (konzerv)
- 1 doboz kukorica (konzerv)
- 20 dkg kolbász karikára vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paprika (piros)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl sűrű paradicsomlé
- 2 dl húsleves vagy zöldségleves
- só, bors, chili
- 2 babérlevél
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a kolbászt, együtt pároltam, majd beletettem a kukoricát és az apróra vágott paprikát. 10 percig lefedve pároltam, amíg a paprika puhulni nem kezdett.
Ekkor adtam hozzá a vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet.
Újabb 10 percet főztem, majd ráöntöttem a húslevest. Levesesebb ételt kaptam, de nem fedtem le, hagytam elpárologni egy kissé a folyadékot, de vigyáztam, hogy ne főjön túl. A bab épen kell maradjon, ne hasadozzon ki!
Mi friss kenyérrel fogyasztottuk.
Finom, laktató étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.