Mexikói egytál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg vörösbab (konzerv)
  • 1 doboz kukorica (konzerv)
  • 20 dkg kolbász karikára vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paprika (piros)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 2 dl húsleves vagy zöldségleves
  • só, bors, chili
  • 2 babérlevél

Elkészítése:

Kevés olajon az apróra vágott hagymát megdinszteltem, hozzáadtam a kolbászt, együtt pároltam, majd beletettem a kukoricát és az apróra vágott paprikát. 10 percig lefedve pároltam, amíg a paprika puhulni nem kezdett.

Ekkor adtam hozzá a vörösbabot, a zúzott fokhagymát, a paradicsomlevet, sót, borsot, chilit ízlés szerint és a babérlevelet.

Újabb 10 percet főztem, majd ráöntöttem a húslevest. Levesesebb ételt kaptam, de nem fedtem le, hagytam elpárologni egy kissé a folyadékot, de vigyáztam, hogy ne főjön túl. A bab épen kell maradjon, ne hasadozzon ki!

Mi friss kenyérrel fogyasztottuk.

Finom, laktató étel.