Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lentejas recept

Lentejas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 2 ek kacsazsír
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt fűszerpaprika
    • 1 tk őrölt kömény
    • 20 dkg paradicsompüré
    • 30 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 szál füstölt kolbász (nálam chorizo)
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 chili paprika

    Elkészítése:

    A szalonnát kockára és kolbászt karikára vágjuk. A sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétlapítjuk és felaprítjuk. A chilit is felaprítjuk.

    A felmelegített olajon kicsit pirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a kolbászt, pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, hozzáöntjük a paradicsompürét, chilit és pár percig forraljuk.

    Beletesszük az előző nap beáztatott, majd leszűrt lencsét és felöntjük vízzel úgy, hogy éppen ellepje.

    Ahogy a lencse veszi fel a vizet úgy pótoljuk alatta. Ha felforrt, akkor visszavesszük a hőt alatta és szép lassan puhára főzzük. Ha kell, akkor a végén utánízesítünk még.

    Tipp:

    A lentejas egy lencséből készült spanyol egytálétel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá