Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát kockára és kolbászt karikára vágjuk. A sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk, a vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát a kés lapjával szétlapítjuk és felaprítjuk. A chilit is felaprítjuk.
A felmelegített olajon kicsit pirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk a kolbászt, pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát és a répákat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, hozzáöntjük a paradicsompürét, chilit és pár percig forraljuk.
Beletesszük az előző nap beáztatott, majd leszűrt lencsét és felöntjük vízzel úgy, hogy éppen ellepje.
Ahogy a lencse veszi fel a vizet úgy pótoljuk alatta. Ha felforrt, akkor visszavesszük a hőt alatta és szép lassan puhára főzzük. Ha kell, akkor a végén utánízesítünk még.
A lentejas egy lencséből készült spanyol egytálétel.