Lecsós tepsis krumpli tükörtojással recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- 16 közepes burgonya
 - 3 dl víz
 - só ízlés szerint
 - 500 g lecsó
 - 3 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
 - 2-3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
 - 2 ek napraforgó olaj
 - 1,5 ek fűszerpaprika
 - bors ízlés szerint
 - 8 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS 
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk és borsozzuk, majd kb 25 percig, fedő alatt összefőzzük.
A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk.
Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk. A tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb 170 fokon, 15-20 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											
											
											









