Lecsós tepsis krumpli tükörtojással recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 16 közepes burgonya
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
- 500 g lecsó
- 3 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
- 2-3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
- 2 ek napraforgó olaj
- 1,5 ek fűszerpaprika
- bors ízlés szerint
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk és borsozzuk, majd kb 25 percig, fedő alatt összefőzzük.
A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk.
Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk. A tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb 170 fokon, 15-20 perc).
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.