Lecsós tepsis krumpli tükörtojással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 16 közepes burgonya
- 3 dl víz
- só ízlés szerint
- 500 g lecsó
- 3 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
- 2-3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
- 2 ek napraforgó olaj
- 1,5 ek fűszerpaprika
- bors ízlés szerint
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.
Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk és borsozzuk, majd kb 25 percig, fedő alatt összefőzzük.
A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk.
Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk. A tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb 170 fokon, 15-20 perc).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »