Lecsós tepsis krumpli tükörtojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 közepes burgonya
  • 3 dl víz
  • só ízlés szerint
  • 500 g lecsó
  • 3 nagy fej vöröshagyma (felkockázva)
  • 2-3 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1,5 ek fűszerpaprika
  • bors ízlés szerint
  • 8 tojás

Elkészítése:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A vízben hűtjük ki, majd a langyos vizet leöntjük.

Felkockázzuk a hagymákat, olajban kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd beletesszük a pirospaprikát, felöntjük a lecsóval, 3 dl vízzel, kicsit sózzuk és borsozzuk, majd kb 25 percig, fedő alatt összefőzzük.

A langyos burgonyákat megpucoljuk, nagyobb kockákra vágjuk.

Tepsibe tesszük a burgonyákat, a lecsó 2/3-ad részével óvatosan átforgatjuk. A tetejére öntjük a maradék lecsót, ráütjük a tojásokat és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojások is megsülnek (kb 170 fokon, 15-20 perc).