Lecsós sertésragu bográcsban recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 4 fehér húsú paprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 púpos ek zsír
- 2 púpos tk só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk házi darált paprika
Elkészítése:
A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk.
A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.
Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.
Tipp:
Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










