Lecsós sertésragu bográcsban recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 4 fehér húsú paprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 púpos ek zsír
- 2 púpos tk só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk házi darált paprika
Elkészítése:
A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk.
A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.
Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.
Tipp:
Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










