Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós sertésragu bográcsban recept

Lecsós sertésragu bográcsban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 4 közepes fej vöröshagyma
    • 4 fehér húsú paprika
    • 4 nagyobb paradicsom
    • 2 púpos ek zsír
    • 2 púpos tk só
    • 1 csapott kk őrölt bors
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 tk házi darált paprika

    Elkészítése:

    A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk.

    A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.

    A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel.

    Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.

    Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
    Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá