Lecsós sertésragu bográcsban recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 4 fehér húsú paprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 púpos ek zsír
- 2 púpos tk só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk házi darált paprika
Elkészítése:
A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk.
A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.
Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.
Tipp:
Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »