Lecsós sertésragu bográcsban recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 4 fehér húsú paprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 púpos ek zsír
- 2 púpos tk só
- 1 csapott kk őrölt bors
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk házi darált paprika
Elkészítése:
A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk.
A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.
A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel.
Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.
Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.
Tipp:
Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.