Lecsós sertésragu bográcsban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 4 fehér húsú paprika
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 2 púpos ek zsír
  • 2 púpos tk só
  • 1 csapott kk őrölt bors
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 tk házi darált paprika

Elkészítése:

A megtisztított húst felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. A paprikát és a paradicsomot nagyobb darabokra, a vöröshagymát kockára vágjuk.

A bográcsban a zsírt felolvasztjuk és a hagymát üvegesre pároljuk rajta.

A lecsepegett húst is fehéredésig pirítjuk.

Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és ízesítjük a fűszerekkel.

Felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd lefedve addig főzzük, míg a hús megpuhul, és a leve elfő.

Melegen, párolt rizs, vagy tészta körettel kínáljuk.

Tipp:

Kedvenc hétvégi elfoglaltságunk a bográcsozás, ha az idő is engedi. Ilyenkor a család férfi tagjai veszik kezükbe a fakanalat és a lányok az előkészületekben, illetve a finomság elfogyasztásában vesznek részt.
Ez egy jó nagy adag húsos fogás. Nálunk tarhonya, főtt tészta és rizs köret készült hozzá és persze az elmaradhatatlan savanyúság.