Lecsós pásztortarhonya recept
Hozzávalók:
- 300 g tarhonya
- 300 g burgonya
- 50-50 g paprika, paradicsom
- 50 g kolbász
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés szalonna
- só, fekete bors, köménymag, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítése:
Megpirítjuk olaj nélkül a tarhonyát. Figyeljünk oda, mert hirtelen kezd pirulni és gyorsan megéghet!
Új lábasban kiolvasztjuk a szalonnát, majd mehet bele a kolbász és ezt is kiolvasztjuk.
Következő a (lecsó)paprika, azért mert szeretném, ha ez teljesen szétfőne. Mikor kissé ez összeesett, akkor jöhet bele a vöröshagyma. Ezt is lepirítjuk. Már most szolidan fűszerezzük. A fokhagymát is hozzá keverjük.
Ekkor jöhet bele kis lángon a pirospaprika (lehet csípős is). Elkeverjük, majd azonnal jöhet a paradicsom, némi vízzel kb 1 dl, felengedve.
Mikor ez összeesett, beletesszük a tarhonyát. Pár percig forraljuk, közben megkóstoljuk és fűszerezzük, intenzíven!
1-2 perc rotyogtatás után öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje. Nagy tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Nem kell félnünk, a burgonyának nem kell majd sok idő, ez alatt nem fog szét főni a tarhonyánk. Megeshet, hogy pótolni kell a vizet. Esetleg, ha szeretnénk bele fehér bort, akkor most öntsünk vele kb fél decit.
Mikor puha a tésztánk, beletesszük a krumplit. Gyakori kevergetés mellet, víz hozzá adásával főzzük. (Ekkor adjunk hozzá újabb fél deci bort. így akarod készíteni). Mikor piha a burgonyánk, készen vagyunk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A tarhonyát természetesen maradék tarhonyával (vagy burgonyával) is elkészíthetjük. Ebben az esetben, a kész hozzávalót csak a legvégén adjuk hozzá (a fehér bor 2. résztét is ekkor, 1 rottyantás és kész is.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









