Lecsós pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 300 g tarhonya
- 300 g burgonya
- 50-50 g paprika, paradicsom
- 50 g kolbász
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés szalonna
- só, fekete bors, köménymag, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítése:
Megpirítjuk olaj nélkül a tarhonyát. Figyeljünk oda, mert hirtelen kezd pirulni és gyorsan megéghet!
Új lábasban kiolvasztjuk a szalonnát, majd mehet bele a kolbász és ezt is kiolvasztjuk.
Következő a (lecsó)paprika, azért mert szeretném, ha ez teljesen szétfőne. Mikor kissé ez összeesett, akkor jöhet bele a vöröshagyma. Ezt is lepirítjuk. Már most szolidan fűszerezzük. A fokhagymát is hozzá keverjük.
Ekkor jöhet bele kis lángon a pirospaprika (lehet csípős is). Elkeverjük, majd azonnal jöhet a paradicsom, némi vízzel kb 1 dl, felengedve.
Mikor ez összeesett, beletesszük a tarhonyát. Pár percig forraljuk, közben megkóstoljuk és fűszerezzük, intenzíven!
1-2 perc rotyogtatás után öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje. Nagy tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Nem kell félnünk, a burgonyának nem kell majd sok idő, ez alatt nem fog szét főni a tarhonyánk. Megeshet, hogy pótolni kell a vizet. Esetleg, ha szeretnénk bele fehér bort, akkor most öntsünk vele kb fél decit.
Mikor puha a tésztánk, beletesszük a krumplit. Gyakori kevergetés mellet, víz hozzá adásával főzzük. (Ekkor adjunk hozzá újabb fél deci bort. így akarod készíteni). Mikor piha a burgonyánk, készen vagyunk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A tarhonyát természetesen maradék tarhonyával (vagy burgonyával) is elkészíthetjük. Ebben az esetben, a kész hozzávalót csak a legvégén adjuk hozzá (a fehér bor 2. résztét is ekkor, 1 rottyantás és kész is.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »