Lecsós pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 300 g tarhonya
- 300 g burgonya
- 50-50 g paprika, paradicsom
- 50 g kolbász
- 1 kis fej vöröshagyma
- kevés szalonna
- só, fekete bors, köménymag, fokhagyma, pirospaprika
Elkészítése:
Megpirítjuk olaj nélkül a tarhonyát. Figyeljünk oda, mert hirtelen kezd pirulni és gyorsan megéghet!
Új lábasban kiolvasztjuk a szalonnát, majd mehet bele a kolbász és ezt is kiolvasztjuk.
Következő a (lecsó)paprika, azért mert szeretném, ha ez teljesen szétfőne. Mikor kissé ez összeesett, akkor jöhet bele a vöröshagyma. Ezt is lepirítjuk. Már most szolidan fűszerezzük. A fokhagymát is hozzá keverjük.
Ekkor jöhet bele kis lángon a pirospaprika (lehet csípős is). Elkeverjük, majd azonnal jöhet a paradicsom, némi vízzel kb 1 dl, felengedve.
Mikor ez összeesett, beletesszük a tarhonyát. Pár percig forraljuk, közben megkóstoljuk és fűszerezzük, intenzíven!
1-2 perc rotyogtatás után öntsük fel annyi vízzel, hogy pont ellepje. Nagy tűzön, gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Nem kell félnünk, a burgonyának nem kell majd sok idő, ez alatt nem fog szét főni a tarhonyánk. Megeshet, hogy pótolni kell a vizet. Esetleg, ha szeretnénk bele fehér bort, akkor most öntsünk vele kb fél decit.
Mikor puha a tésztánk, beletesszük a krumplit. Gyakori kevergetés mellet, víz hozzá adásával főzzük. (Ekkor adjunk hozzá újabb fél deci bort. így akarod készíteni). Mikor piha a burgonyánk, készen vagyunk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A tarhonyát természetesen maradék tarhonyával (vagy burgonyával) is elkészíthetjük. Ebben az esetben, a kész hozzávalót csak a legvégén adjuk hozzá (a fehér bor 2. résztét is ekkor, 1 rottyantás és kész is.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »