Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos paprikás krumpli recept

Kolbászos paprikás krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • 1 zeller levél
    • 30 dkg kolbász
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A fokhagymát préseljük. A kolbászt karikázzuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.

    A szalonna szírját kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron megfinszteljük a vöröshagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, fokhagymát, köményt, sót és borsot. Jól átkeverjük, majd vissztesszük a tűzre.

    Ekkor adjuk hozzá a krumplit, zeller levelet és a kolbászt, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. lefedjök, majd többször átkeverve puhára főzzük. A végén belekeverjük a kiszedett pörcöt is.

    Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá