Kolbászos paprikás krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 zeller levél
  • 30 dkg kolbász
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A fokhagymát préseljük. A kolbászt karikázzuk. A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk.

A szalonna szírját kisütjük és a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsíron megfinszteljük a vöröshagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát, fokhagymát, köményt, sót és borsot. Jól átkeverjük, majd vissztesszük a tűzre.

Ekkor adjuk hozzá a krumplit, zeller levelet és a kolbászt, majd annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi. lefedjök, majd többször átkeverve puhára főzzük. A végén belekeverjük a kiszedett pörcöt is.

Savanyúsággal és kenyérrel tálaljuk.