Káposztás sztrapacska recept
Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 1,5 kg burgonya
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, borssal megdinszteljük.
Közben nagy fazékban forralunk vizet, sóval és kicsi olajjal.
Amíg a víz felforr, addig a krumplit nyersen lereszeljük krumplireszelőn. Keverünk bele egy egész tojást, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény masszát kapjunk.
Ezt a krumplis masszát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Kb 7-10 perc alatt megfő, ekkor leszűrjük és összekeverjük a káposztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









