Káposztás sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 1,5 kg burgonya
- 50 dkg finomliszt
- 1 dl napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, borssal megdinszteljük.
Közben nagy fazékban forralunk vizet, sóval és kicsi olajjal.
Amíg a víz felforr, addig a krumplit nyersen lereszeljük krumplireszelőn. Keverünk bele egy egész tojást, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény masszát kapjunk.
Ezt a krumplis masszát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Kb 7-10 perc alatt megfő, ekkor leszűrjük és összekeverjük a káposztával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »