Káposztás sztrapacska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg káposzta
  • 1,5 kg burgonya
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tojás

Elkészítése:

A káposztát lereszeljük, majd olajon sóval, borssal megdinszteljük.

Közben nagy fazékban forralunk vizet, sóval és kicsi olajjal.

Amíg a víz felforr, addig a krumplit nyersen lereszeljük krumplireszelőn. Keverünk bele egy egész tojást, sót, borsot és annyi lisztet, hogy kemény masszát kapjunk.

Ezt a krumplis masszát nokedliszaggatón a forrásban lévő vízbe szaggatjuk. Kb 7-10 perc alatt megfő, ekkor leszűrjük és összekeverjük a káposztával.