Rakott savanyúkáposzta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta (vecsési)
- 20 dkg rizs
- 50 dkg darálthús
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- friss kapor
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A rizst sós vízben megfőzzk, a szalonnát felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. Kivesszük, majd a visszamaradt zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, paparikát és paradicsomot. Hozzákeverjük a húst, fűszerezzük sóval és borssal, majd lassú tűzön készre pároljuk a ragut. Ha szükséges öntsünk alá egy kevés vizet.
A káposztának kicsavarjuk a levét, majd összekeverjük a kaporral és a felét egy tepsibe öntjük. Erre jön a rizs, majd a húsos ragu és a maradék káposzta.
180 fokon 30 perc alatt megsütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.