Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos káposzta, húsgombóccal recept

Paradicsomos káposzta, húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Káposztához:

    • 1 db fejes káposzta
    • 1 evőkanál étolaj
    • 200 g sűrített paradicsom (tubusos)
    • 4 db koktélparadicsom
    • 1 teáskanál ételecet
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 1 evőkanál kristálycukor

    A rántáshoz:

    • 1 evőkanál étolaj
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 1 dl víz

    A húsgombóchoz:

    • 400 g darált sertéshús
    • bors
    • őrölt kömény

    Elkészítés

    A káposzta előkészítése

    A fejes káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.

    Egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük dinsztelni. Amikor a térfogata csökkenni kezd, hozzáadjuk a paradicsompürét és a felaprított koktélparadicsomot.

    Fűszerezzük a cukorral, ecettel, köménymaggal és egy kevés sóval. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt lassan főzni kezdjük.

    A húsgombóc elkészítése

    Közben a darált húst sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.

    A húsgombócokat nem pirítjuk meg, hanem közvetlenül a félig megfőtt paradicsomos káposztába tesszük, és együtt főzzük tovább. A gombócok lassan megpuhulnak a paradicsomos szaftban.

    A rántás elkészítése

    A főzés végén a rántást elkészítjük: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, megsózzuk és hideg vízzel simára keverjük. A csomómentes rántást a káposztához öntjük, folyamatosan keverve besűrítjük.

    Ha szükséges, a gombócokat ideiglenesen kivehetjük, majd a sűrítés után visszatesszük őket az ételbe. Néhány percig még összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálalás

    Melegen tálaljuk, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek