Káposztához:
A rántáshoz:
A húsgombóchoz:
Elkészítés
A fejes káposztát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük vagy legyaluljuk.
Egy nagyobb lábasban az olajon elkezdjük dinsztelni. Amikor a térfogata csökkenni kezd, hozzáadjuk a paradicsompürét és a felaprított koktélparadicsomot.
Fűszerezzük a cukorral, ecettel, köménymaggal és egy kevés sóval. Kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt lassan főzni kezdjük.
Közben a darált húst sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük, majd kisebb gombócokat formázunk belőle.
A húsgombócokat nem pirítjuk meg, hanem közvetlenül a félig megfőtt paradicsomos káposztába tesszük, és együtt főzzük tovább. A gombócok lassan megpuhulnak a paradicsomos szaftban.
A főzés végén a rántást elkészítjük: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről, megsózzuk és hideg vízzel simára keverjük. A csomómentes rántást a káposztához öntjük, folyamatosan keverve besűrítjük.
Ha szükséges, a gombócokat ideiglenesen kivehetjük, majd a sűrítés után visszatesszük őket az ételbe. Néhány percig még összefőzzük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Melegen tálaljuk, friss kenyérrel vagy főtt burgonyával.