Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós sztrapacska recept

Juhtúrós sztrapacska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kiskanál só
    • kb 200-250 g finomliszt
    • 200 g füstölt szalonna
    • 300 g juhtúró

    Elkészítése:

    A burgonyákat meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Keverjük ki és ha galuskasűrűségű az állaga, akkor jó. A burgonya víztartalmától függően lehet még hozzá lisztet keverni, ha túl lágynak érezzük a tésztát.

    Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, majd 2-3 adagban, vágódeszkáról egy késsel, a forró vízbe szaggatjuk a nagyobb galuskákat. Megvárjuk míg felforr és a galuskák feljönnek a víz felszínére.

    Míg fő a galuska, addig a szalonnát apróra felkockázzuk és pirosra kisütjük a zsírjából. Leszűrjük.

    A kifőtt galuskákat szűrőkanállal a zsírra szedjük és jól átkeverjük. Természetesen ha soknak találjuk a kisült zsír mennyiségét, akkor használjuk fel csak a felét.

    A galuskával teli serpenyőt visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon tartva, rámorzsoljuk a juhtúrót és kevergetve ráolvasztjuk. Tálaláskor rászórjuk a sült szalonnakockákat és máris tálaljuk.

    Csak frissen az igazi! Van aki nem olvasztja rá a túrót, hanem csak egyszerűen rámorzsolja. Ahány ház, annyi szokás. Mi így szeretjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá