Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós puliszka recept

Juhtúrós puliszka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg kukoricadara
    • 1 l víz
    • Ízlés szerint só
    • 2 ek vaj
    • 2 dl tejföl
    • 15 dkg juhtúró
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej lilahagyma

    Elkészítése:

    A vizet a sóval felforraljuk, majd ha forr akkor óvatosan, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát. Egyfolytában kevergetjük.

    Amikor már bugyog (köpköd) és elfőtte a vizet, akkor hozzáadjuk a vajat.

    A szalonnát kockázzuk és kisütjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel.

    Jénaiba egyengetjük a polentát, majd rákenjük a túrót, megszórjuk a szalonnapörccel.

    180 fokon sütjük kb 20 percig. Tetejét megszórjuk aprított lilahagymával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá