Juhtúrós puliszka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg kukoricadara
  • 1 l víz
  • Ízlés szerint só
  • 2 ek vaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítése:

A vizet a sóval felforraljuk, majd ha forr akkor óvatosan, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát. Egyfolytában kevergetjük.

Amikor már bugyog (köpköd) és elfőtte a vizet, akkor hozzáadjuk a vajat.

A szalonnát kockázzuk és kisütjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel.

Jénaiba egyengetjük a polentát, majd rákenjük a túrót, megszórjuk a szalonnapörccel.

180 fokon sütjük kb 20 percig. Tetejét megszórjuk aprított lilahagymával.