Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Juhtúrós-szalonnás puliszka recept

Juhtúrós-szalonnás puliszka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 100 g kukoricadara
    • 100 g kukoricaliszt
    • 100 g kockára vágott húsos szalonna
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 100 g juhtúró
    • zsír
    • vaj
    • bors

    Elkészítése:

    A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük.

    10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg nokedlitészta állagúnak kell lennie, mert még a vizet felszívja. Sózzuk, borsozzuk.

    Ezután rétegezzük egy tűzálló tálba, (málé-szalonna-juhtúró, etc), diónyi zsírt teszünk a tetejére és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

    Tálaláskor meglocsoljuk egy kis olvasztott vajjal és tetszés szerinti savanyúsággal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá