Juhtúrós-szalonnás puliszka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 100 g kukoricadara
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g kockára vágott húsos szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 100 g juhtúró
  • zsír
  • vaj
  • bors

Elkészítése:

A kukoricadarát lobogó vízzel felöntjük, majd simára keverjük.

10 percig állni hagyjuk, addig megpirítjuk a szalonnát a hagymával. Ezután hozzáadjuk a kukoricalisztet, majd szintén lobogó vízzel felöntjük, simára keverjük. Híg nokedlitészta állagúnak kell lennie, mert még a vizet felszívja. Sózzuk, borsozzuk.

Ezután rétegezzük egy tűzálló tálba, (málé-szalonna-juhtúró, etc), diónyi zsírt teszünk a tetejére és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Tálaláskor meglocsoljuk egy kis olvasztott vajjal és tetszés szerinti savanyúsággal díszítjük.