Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Isteni csirkés rakott recept

Isteni csirkés rakott
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg krumpli
    • 10 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl főzőtejszín
    • 10-15 dkg sajt
    • 15 dkg margarin
    • 1 nagy fej hagyma
    • 1 nagy, vagy 2 db kisebb csirkemell
    • Csirke fűszerkeverék (vagy majoránna,só,bors,bazsalikom)
    • Tepsis húsos burgonya alap (Maggi)
    • Kevés olaj

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, és egészben puhára főzzük sós vízben. (Ha túl nagy, azt vízszintesen kettévágjuk). A tojásokat pedig keményre főzzük. A csirkemellet vékony négyzetekre szeleteljük, majd a hagymát minél vékonyabb csíkokra vágjuk és üvegesre pirítjuk kevés olajon

    Ha a hagyma már kész, a felszeletelt csirkemellet beletesszük és fehéredésig főzzük, majd befűszerezzük. Egy kis pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, de túl sok felesleges víz maradna rajta, akkor azt még elfőzzük. (Már fedő nélkül).

    A krumplit leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl megpucoljuk a főtt tojásokat, és előveszünk egy nagyobb tepsit. A tepsi aljára kisebb kockákba margarint vágunk. (Erre 10 dkg menjen el kb.) Ha a krumpli már kihűlt, karikákra vágjuk a tepsi aljára. Erre kerül a csirkemell a szaftjával együtt, majd a húsra a főtt tojásokat karikázzuk, és ismét egy réteg karikára vágott krumplival zárjuk.

    A tepsis húsos burgonya alapot habverővel csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel. Ezzel lelocsoljuk az egész tepsi tartalmát.

    A maradék margarint szintén kis kockákba vágjuk fel a tetejére.

    Zárásként sajtot reszelünk rá.

    Tipp:

    A margarin mindenképp fontos, hiszen a krumpli sok nedvességet szív el, és ettől lesz szaftos.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá