Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, és egészben puhára főzzük sós vízben. (Ha túl nagy, azt vízszintesen kettévágjuk). A tojásokat pedig keményre főzzük. A csirkemellet vékony négyzetekre szeleteljük, majd a hagymát minél vékonyabb csíkokra vágjuk és üvegesre pirítjuk kevés olajon
Ha a hagyma már kész, a felszeletelt csirkemellet beletesszük és fehéredésig főzzük, majd befűszerezzük. Egy kis pohár vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kész, de túl sok felesleges víz maradna rajta, akkor azt még elfőzzük. (Már fedő nélkül).
A krumplit leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. Amíg kihűl megpucoljuk a főtt tojásokat, és előveszünk egy nagyobb tepsit. A tepsi aljára kisebb kockákba margarint vágunk. (Erre 10 dkg menjen el kb.) Ha a krumpli már kihűlt, karikákra vágjuk a tepsi aljára. Erre kerül a csirkemell a szaftjával együtt, majd a húsra a főtt tojásokat karikázzuk, és ismét egy réteg karikára vágott krumplival zárjuk.
A tepsis húsos burgonya alapot habverővel csomómentesre keverjük a főzőtejszínnel. Ezzel lelocsoljuk az egész tepsi tartalmát.
A maradék margarint szintén kis kockákba vágjuk fel a tetejére.
Zárásként sajtot reszelünk rá.
A margarin mindenképp fontos, hiszen a krumpli sok nedvességet szív el, és ettől lesz szaftos.