Húsos tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli, szeletelt sertés rövidkaraj
- 15 dkg tisztított, felkarikázott krumpli
- 40 dkg szeletelt császárszalonna
- 40 dkg tisztított, karikázott vöröshagyma
- 1/2 cs sertés fűszerkeverék vagy saját készítésű fűszer
- 4 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fűszerkeveréket, ha por, akkor 2 ek olajjal elkeverjük és ezzel kenjük be a hússzeleteket. Ha pác, akkor csak összekeverjük a hússal. 1 órát hagyjuk állni, de legjobb, ha 1 napig hűtőben áll, majd 2 ek olajon hirtelen elősütjük, félretesszük.
A tepsit kevés olajjal átkenjük, a szalonna felét egyenletesen elosztjuk az alján, rárakjuk a krumpli felét, sóval enyhén megszórjuk, rátesszük a felvágott hagymát, ezt is megszórjuk kicsi sóval, erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, végül a maradék krumplival az egészet befedjük, sóval borssal megszórjuk, rárakjuk a maradék szalonnacsíkokat, a megmaradt pecsenyelével meglocsolva.
Alufóliával lefedve 190 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd fólia nélkül még 20 percig.
Nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A leírt fűszereken kívül bármi más, tetszés szerinti fűszerrel gazdagíthatjuk az ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









