Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsos tepsis krumpli recept

Húsos tepsis krumpli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csont nélküli, szeletelt sertés rövidkaraj
    • 15 dkg tisztított, felkarikázott krumpli
    • 40 dkg szeletelt császárszalonna
    • 40 dkg tisztított, karikázott vöröshagyma
    • 1/2 cs sertés fűszerkeverék vagy saját készítésű fűszer
    • 4 ek olaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A fűszerkeveréket, ha por, akkor 2 ek olajjal elkeverjük és ezzel kenjük be a hússzeleteket. Ha pác, akkor csak összekeverjük a hússal. 1 órát hagyjuk állni, de legjobb, ha 1 napig hűtőben áll, majd 2 ek olajon hirtelen elősütjük, félretesszük.

    A tepsit kevés olajjal átkenjük, a szalonna felét egyenletesen elosztjuk az alján, rárakjuk a krumpli felét, sóval enyhén megszórjuk, rátesszük a felvágott hagymát, ezt is megszórjuk kicsi sóval, erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, végül a maradék krumplival az egészet befedjük, sóval borssal megszórjuk, rárakjuk a maradék szalonnacsíkokat, a megmaradt pecsenyelével meglocsolva.

    Alufóliával lefedve 190 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd fólia nélkül még 20 percig.

    Nagyon finom egytálétel.
    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    A leírt fűszereken kívül bármi más, tetszés szerinti fűszerrel gazdagíthatjuk az ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá