Húsos tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csont nélküli, szeletelt sertés rövidkaraj
- 15 dkg tisztított, felkarikázott krumpli
- 40 dkg szeletelt császárszalonna
- 40 dkg tisztított, karikázott vöröshagyma
- 1/2 cs sertés fűszerkeverék vagy saját készítésű fűszer
- 4 ek olaj
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fűszerkeveréket, ha por, akkor 2 ek olajjal elkeverjük és ezzel kenjük be a hússzeleteket. Ha pác, akkor csak összekeverjük a hússal. 1 órát hagyjuk állni, de legjobb, ha 1 napig hűtőben áll, majd 2 ek olajon hirtelen elősütjük, félretesszük.
A tepsit kevés olajjal átkenjük, a szalonna felét egyenletesen elosztjuk az alján, rárakjuk a krumpli felét, sóval enyhén megszórjuk, rátesszük a felvágott hagymát, ezt is megszórjuk kicsi sóval, erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, végül a maradék krumplival az egészet befedjük, sóval borssal megszórjuk, rárakjuk a maradék szalonnacsíkokat, a megmaradt pecsenyelével meglocsolva.
Alufóliával lefedve 190 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd fólia nélkül még 20 percig.
Nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
A leírt fűszereken kívül bármi más, tetszés szerinti fűszerrel gazdagíthatjuk az ízét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »