Húsos tepsis krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 70 dkg csont nélküli, szeletelt sertés rövidkaraj
  • 15 dkg tisztított, felkarikázott krumpli
  • 40 dkg szeletelt császárszalonna
  • 40 dkg tisztított, karikázott vöröshagyma
  • 1/2 cs sertés fűszerkeverék vagy saját készítésű fűszer
  • 4 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A fűszerkeveréket, ha por, akkor 2 ek olajjal elkeverjük és ezzel kenjük be a hússzeleteket. Ha pác, akkor csak összekeverjük a hússal. 1 órát hagyjuk állni, de legjobb, ha 1 napig hűtőben áll, majd 2 ek olajon hirtelen elősütjük, félretesszük.

A tepsit kevés olajjal átkenjük, a szalonna felét egyenletesen elosztjuk az alján, rárakjuk a krumpli felét, sóval enyhén megszórjuk, rátesszük a felvágott hagymát, ezt is megszórjuk kicsi sóval, erre rakjuk az elősütött hússzeleteket, végül a maradék krumplival az egészet befedjük, sóval borssal megszórjuk, rárakjuk a maradék szalonnacsíkokat, a megmaradt pecsenyelével meglocsolva.

Alufóliával lefedve 190 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd fólia nélkül még 20 percig.

Nagyon finom egytálétel.
Jó étvágyat hozzá!

Tipp:

A leírt fűszereken kívül bármi más, tetszés szerinti fűszerrel gazdagíthatjuk az ízét.