Húsos brokkoli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg (mirelit) brokkoli rózsa
- 1 bögre dkg rizs /2,5 dl)
- 50 dkg darált sertés lapocka
- 1 fej vöröshagyma (nagy)
- 3 ek étolaj
- 1 mk só (csapott)
- 1 csipet őrölt bors (nagy)
- 1 mk házi fokhagymakrém (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 1 mk házi ételízesítő
- 2,5 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A brokkolit sós, lobogó vízben, lefedve kb 5 perc alatt roppanósra főzzük. Jéghideg vízbe szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk és fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) és ételízesítővel ízesítjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd lefedve puhára főzzük.
A rizst kevés olajon megpirítjuk vagyis felforrósítjuk. Ízesítjük borssal, sóval és 2 bögre forró vízzel felengedjük, majd addig főzzük, míg elfövi a levét.
Ezután 200 fokra melegített sütőbe tesszük, de ekkor már a sütőt lekapcsoljuk és itt dagad készre.
Egy közepes méretű hőálló tálat kikenünk vékonyan vajjal, majd az alján elosztjuk a lecsepegett brokkolit és meghintjük egy kevés sóval. Ha puha a hús, és elfőtte a levét akkor összekeverjük a rizzsel és egyenletesen elsimítjuk a brokkoli tetején.
A tejfölt simára keverjük a tojással és a rizses rétegre kenjük, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt 200 szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »