Húsos brokkoli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve (2 dl)
- 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A rizst sós vízben kifőztem.
A brokkolit sós vízben roppanósra főztem.
A vöröshagymát apróra vágtam.
A hagymát étolajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem. A húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.
Egy nagy doboz tejfölbe belekevertem 1 tojást, delikáttal és borssal ízesítettem.
A hőálló tálat kivajaztam, morzsával megszórtam. Alulra került a brokkoli. A rizst a hússal összekevertem, majd rátettem a brokkolira és szépen elsimítottam.
A tojásos tejföllel meglocsoltam a tetejét és elsimítottam rajta. Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »