Húsos brokkoli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve (2 dl)
- 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A rizst sós vízben kifőztem.
A brokkolit sós vízben roppanósra főztem.
A vöröshagymát apróra vágtam.
A hagymát étolajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem. A húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.
Egy nagy doboz tejfölbe belekevertem 1 tojást, delikáttal és borssal ízesítettem.
A hőálló tálat kivajaztam, morzsával megszórtam. Alulra került a brokkoli. A rizst a hússal összekevertem, majd rátettem a brokkolira és szépen elsimítottam.
A tojásos tejföllel meglocsoltam a tetejét és elsimítottam rajta. Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »