Húsos brokkoli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve (2 dl)
- 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A rizst sós vízben kifőztem.
A brokkolit sós vízben roppanósra főztem.
A vöröshagymát apróra vágtam.
A hagymát étolajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem. A húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.
Egy nagy doboz tejfölbe belekevertem 1 tojást, delikáttal és borssal ízesítettem.
A hőálló tálat kivajaztam, morzsával megszórtam. Alulra került a brokkoli. A rizst a hússal összekevertem, majd rátettem a brokkolira és szépen elsimítottam.
A tojásos tejföllel meglocsoltam a tetejét és elsimítottam rajta. Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









