Húsos brokkoli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg brokkoli rózsa
- 1 bögre rizs megfőzve (2 dl)
- 40 dkg darált hús (sertés és marhahús keveréke)
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 450 g tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 ek étolaj
- 1 ek folyékony margarin
Elkészítése:
A rizst sós vízben kifőztem.
A brokkolit sós vízben roppanósra főztem.
A vöröshagymát apróra vágtam.
A hagymát étolajon megpároltam, pirospaprikával meghintettem, pici vízzel felengedtem. A húst, paprikakrémet, a kicsumázott paprikát, paradicsom szeleteket rátettem, kicsit borsoztam és puhára pároltam.
Egy nagy doboz tejfölbe belekevertem 1 tojást, delikáttal és borssal ízesítettem.
A hőálló tálat kivajaztam, morzsával megszórtam. Alulra került a brokkoli. A rizst a hússal összekevertem, majd rátettem a brokkolira és szépen elsimítottam.
A tojásos tejföllel meglocsoltam a tetejét és elsimítottam rajta. Kevés olvasztott margarinnal meglocsoltam.
200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütöttem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.