Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócok kaporszósszal recept

Húsgombócok kaporszósszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált sertés- és marhahús
    • 2 evőkanál rizs
    • 1 vöröshagyma reszelve
    • bors
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk fűszerpaprika

    A szószhoz:

    • 1 csokor friss kapor
    • 2 dl tejföl
    • 0.5 fej vöröshagyma reszelve
    • cukor
    • ecet
    • 2 evőkanál liszt
    • 4 dl víz

    Elkészítése:

    A gombóchoz a húst, tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk, és fél órát hagyjuk állni. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.

    Egy lábasba tesszük a gombócokat, majd ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje félig. A főzőlében egy leveskockát oldjunk fel, és kezdjük el főzni.

    Amíg lefedve fő a gombóc, addig a mártáshoz a reszelt hagymát 2 evőkanál olajon feltesszük kicsit pirítani, majd az összevagdalt kaprot is kevergetve hozzáadjuk. A liszttel megszórjuk, és felengedjük vízzel. Sózzuk, 2 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és puhára főzzük a kaprot.

    Ha megpuhult, a tejfölt 1 merőkanálnyi főzőlével simára keverjük, hogy ha a mártásba öntjük, ne legyen csomós. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint 1 teáskanál ecettel savanyítjuk.

    Párolt rizzsel kínáljuk, és a húsgombócot adjuk mellé. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá