Hozzávalók:
A szószhoz:
Elkészítése:
A gombóchoz a húst, tojást, sót, reszelt vöröshagymát, borsot, rizst, paprikát összedolgozzuk, és fél órát hagyjuk állni. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk belőle.
Egy lábasba tesszük a gombócokat, majd ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje félig. A főzőlében egy leveskockát oldjunk fel, és kezdjük el főzni.
Amíg lefedve fő a gombóc, addig a mártáshoz a reszelt hagymát 2 evőkanál olajon feltesszük kicsit pirítani, majd az összevagdalt kaprot is kevergetve hozzáadjuk. A liszttel megszórjuk, és felengedjük vízzel. Sózzuk, 2 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és puhára főzzük a kaprot.
Ha megpuhult, a tejfölt 1 merőkanálnyi főzőlével simára keverjük, hogy ha a mártásba öntjük, ne legyen csomós. Az egészet összekeverjük, és ízlés szerint 1 teáskanál ecettel savanyítjuk.
Párolt rizzsel kínáljuk, és a húsgombócot adjuk mellé. Jó étvágyat!